Online reserveren

Homepage > De natuur in > Fietsen in de Haute-Marne > Fietsen op Voies Vertes

Fietsen op Voies Vertes

 

   

DE VOIES VERTES
Pays du Der
Fietsers en skaters vinden op het gloednieuwe fietspad van het Lac du Der een heerlijk speelterrein van 38 kilometer lang rond het meer. Het pad gaat door een prachtige natuur met bossen, water en grasland. Er zijn picknickplaatsen en parkeerplaatsen ingericht langs het pad, en er staan informatiepanelen over de flora en fauna van het gebied. De verbinding met Saint-Dizier is al even veilig en gaat via het op fietsverkeer berekende jaagpad langs het aanvoerkanaal.
Tour Lac du Der: 38 kilometer op fietspad. 

Twee nieuwe fietsroutes:
Lac-du-Der - Ceffonds: 12 kilometer
Lac-du-Der - Vitry-le-François: 22 kilometer

Download de beschrijving


Pays de Langres en de vier meren

Vanaf de Voie Verte over het oude spoor van Langres naar Poison-Beneuvre gaan wandel- en fietstochten over de hoogvlakte van Langres, variërend van 16 tot 42 kilometer. De VVV van Langres stelt een folder met routebeschrijvingen ter beschikking. 
 

VVV Pays de Langres
Square O. Lahalle – BP 16
52201 LANGRES Cédex
Tél : 33 (0)3.25.87.67.67
E-Mail : info@tourisme-langres.com
Internet : www.tourisme-langres.com
 

Voie verte:
12 kilometer van Langres naar Orcevaux. Het pad staat in verbinding met 4 fietstochten van zo’n 20 kilometer.

Fietstochten
9 circuits van 30 tot 167 kilometer

Download de beschrijving 

 

 

VELOROUTES EN VOIES VERTES VAN DE HAUTE-MARNE 
Meer details: klik op de gemarkeerde routes
 

Het Saône-Marnekanaal tussen Champagne en Bourgogne

Het Saône-Marnekanaal, ook wel het kanaal tussen Champagne en Bourgogne genoemd, heeft grootse plannen. Het begint al met de openstelling van stukken jaagpad voor fietsers, een belangrijke stap in de voorwaarden voor veilig fietsen. Op deze manier wordt 89 kilometer toegevoegd aan de bestaande veilige fietspaden van de Haute-Marne. Deze fietsbare jaagpaden liggen in de buurt van de belangrijkste agglomeraties van het departement. Van noord naar zuid zijn de volgende trajecten langs het kanaal open: een eerste traject van 11 kilometer van Perthes naar Saint-Dizier, 43 kilometer van Joinville naar Brethenay, 23 kilometer van Chaumont naar Vesaignes, en 10 kilometer van Rolampont naar Peigney ten zuiden van Langres. Fietsers worden ter behoud van deze bevoorrechte plekken vriendelijk verzocht de rust en vrede van andere gebruikers zoals vissers en wandelaars te respecteren.

Download de beschrijving