Online reserveren

VISSEN IN DE MEEREN VAN HET LAND VAN LANGRES

- Snoek
De grote snoeken zitten hoofdzakelijk in de volgende meren: Lac de la Liez (290 ha), Lac de Charmes (197 ha), Lac de Saint-Ciergues (94 ha) en Lac de Villegusien (199 ha). Van het voorjaar tot aan het eind van de zomer wordt er voornamelijk gevist met levend of dood aas of met kunstaas, wat langs de oevers en bij plekken met veel waterplanten grote voldoening geeft. Het vissen vanaf de oevers of vanaf de stuwdammen (dit geldt voor Liez en Charmes) is met name in de herfst en in de winter interessant.

- Snoekbaars (Charmes)
Deze vis is hier nog niet zo lang geleden uitgezet. De vangst op snoekbaars in het jaar 2000 heeft uitgewezen dat de vis gemiddeld 70 cm lang is met een gewicht van 5 à 6 pond. Er wordt voornamelijk vanuit de boot gevist, liefst bij rotspartijen en pijlers van bruggen.

- Meerval (Liez - Charmes)
Deze vis is hier niet op officiële wijze uitgezet, maar gedijt desondanks erg goed. In 2000 werden er al veel gevangen. Een van de records is ongeveer 2,2 miljoen. De Liez is ook de thuisbasis van een aantal prachtige exemplaren, vooral rond de grote diepten. Het gebruik van een echosounder maakt een snel overzicht van geschikte plaatsen mogelijk.

- Karper
In de vier meren van het Pays de Langres en in het Lac du Der is de karper alom aanwezig.

Openingsdata

Nachtvissen mag, maar alleen op daarvoor bestemde sectoren aan het Lac de Charmes, het Lac de la Mouche en het Lac de la Liez,
volgens de ter plekke geldende voorschriften.
Boek Online
  • champagne 52 peche lacs langres 20 jean francois feutriez.

Adres

VISSEN IN DE MEEREN VAN HET LAND VAN LANGRES
OFFICE DE TOURISME DE LANGRES
Square Olivier Lahalle
LANGRES 52200

Tel. :
+33 325 876 767
Website:
Lees verder
Blog:
Lees verder

Eten en slapen
 

Campings
Parkeerplaats voor campers

Bezienswaardigheden
Recreatie