Online reserveren

SAINT-REMY KERK IN CEFFONDS

Saint-Rémi-kerk, herbouwd aan het begin van de 16e eeuw (geklasseerd als historisch monument) met het juweel van de Renaissance glas-in-loodramen van de Haute-Marne (17e-eeuwse glazen ramen). Tree of Jesse, verhaal van Adam en Eva, passie van Christus, leven van de heiligen ...

De begrafenis, of het graf van Saint-Rémy, geclassificeerd in 1849, is samengesteld uit acht menselijke personages en vertegenwoordigt de zalving van de dode Christus, in aanwezigheid van zijn getroffen familieleden. Gered van de revolutie aan het einde van de 19e eeuw en gerestaureerd gedurende 3 jaar door de Sciapode-werkplaats, is deze graflegging kenmerkend voor de zogenaamde Renaissance-maniëristische stijl (beïnvloed door Italiaanse kunst). Stijl die heerste in de Troyes na 1540.
De leugenachtige Christus wordt omringd door Nicomedes, een Heilige Vrouw, de Maagd ondersteund door Johannes, twee andere Heilige Vrouwen die elk een parfumvaas dragen en Jozef van Arimathea die de doornenkroon en de lijkwade draagt.
Slechts ongeveer veertig monumenten van dit type blijven in Frankrijk. Champagne is, met Lorraine, een bevoorrecht gebied. Het graf van Ceffonds bevindt zich in de noordelijke kapel van de kerk.

De kerk heeft zijn romaanse klokkentoren behouden.
Cross ingedeeld op de begraafplaats.

Openingsdata

Elke dag geopend

Label(s)

  • champagne 52 ceffonds eglise saint remy sepulcre.
  • champagne 52 ceffonds patrimoine religieux eglise phl 05.
  • champagne 52 ceffonds patrimoine religieux eglise phl 07.

Adres

SAINT-REMY KERK IN CEFFONDS
52220 CEFFONDS

Eten en slapen
 

Campings
Parkeerplaats voor campers

Bezienswaardigheden
Recreatie