Boek online

PUUR "WELZIJN"

Het kuurcentrum van Bourbonne-les-Bains ligt in een ongerepte natuur bij de bronnen van de Maas, aan de grens met Lorraine, de Franche-Comté en Bourgogne.

Elk jaar profiteren meer dan tienduizend kuurgasten tussen maart en november van de heilzame werking van het warme bronwater, rijk aan kalk, magnesium, natrium en sporenelementen en dat sterk overeenkomt met menselijk serum.
Het bronwater put zijn geneeskracht uit de diverse rotslagen tot op een diepte van 2.000 meter en komt aan de oppervlakte met een temperatuur van 66 °C.

Het bronwater van Bourbonne-les-Bains verlicht kwalen en aandoeningen als reuma, artrose, osteoporose, botbreuken, KNO-klachten in kuren van drie weken. Wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door het AZ van Nancy, wijst uit dat het bronwater een pijnstillende en verkwikkende werking heeft en botgroei bevordert.

De kleipakkingen zijn gebaseerd op leem uit de omgeving, gemengd met bronwater. Een kleipakking versterkt de werking van het bronwater door directe opname via de huid en vermindert spierkrampen.

Baden in bronwater werkt ontspannend. Het watermassagebad is zeer in trek bij kuurgasten: in 20 minuten wordt het hele lichaam gekneed en gemasseerd in warm water. De harde douchestralen stimuleren en hebben een zeer verkwikkende werking.

Het stoombad (hammam) ligt vlak boven de Romeinse put en vangt de edelgassen en dampen van het bronwater op, die onmiddellijk door de longen opgenomen worden.
De KNO-behandelingen bestaan uit sprays, inhalaties, verstuivingen en gorgelingen.

Openingsdata

Van 04/03/2019 tot 20/11/2019

Diensten

  • Boutique
  • Restauration sur place
  • Accès aux personnes à mobilité réduite
  • haute marne thermailisme bourbonne les bains piscine mdt fotolia 53047382 l.
  • haute marne thermailisme bourbonne les bains massage mdt fotolia 49372259 xxl.
  • haute marne bourbonne les bains thermailisme bain bouillonnant mdt fotolia 45490537 xl.

Adres

PUUR "WELZIJN"
Compagnie des Thermes
de Bourbonne-les-Bains
1 bis Place des Bains
52400 BOURBONNE-LES-BAINS

Tel. :
03.25.90.07.20
E-mail :
Website:
http://www.valvital.fr

Eten? Slapen?
 

Campings
Parkeerplaats voor Motorhomes

Plaatsen van bezoeken
Vrije tijd en activiteiten