Boek online

FILOSOFISCHE SAMENKOMSTEN VAN LANGRES

Filosofische samenkomsten van Langres (RPL) is een evenement dat sinds 2011 en gedurende meer dan een week vele bijeenkomsten van cultuur en reflectie biedt.

De 9e editie van de Rencontres heeft het thema "Time". De "tijd" is zowel Chronos (de tijd die verstrijkt) als het weer (het weer).
Dit jaar opent de Rencontres met een "Night of Researchers", gevolgd door een "Salon du Temps", twee ongekende evenementen in het kader van de Philosophical Encounters om de aandacht van het "grote publiek" te vestigen op de RPL.

In de geboorteplaats van Denis Diderot verwelkomen ze de hele filosofische gemeenschap, academici, leraren, verlichte amateurs en het grote publiek.
Langres verwelkomt graag vele sprekers, waaronder Étienne Klein, Raphaël Enthoven, Jean Souchay, Denis Guénoun, Brigitte Labbé, Mazarine Pingeot, Daniel Mesguich ... en de tien sprekers van het nationale opleidingsplan van het ministerie van Onderwijs nationale.

In de stad, de bioscoop, het theater, het stadhuis en de musea zal het thema "Tijd" in zijn verschillende aspecten (politieke filosofie, organisatie van samenlevingen, macht, burgerschap ...) worden afgewezen door shows, lezingen, kunstenaarsresidenties, schoolinterventies, filmvertoningen, aperitief / afternoon tea / filosofieontbijt, rondetafels, erfgoedbezoeken en een filosofische boekhandel.

Openingsdata

Van 27/09/2019 tot 06/10/2019
  • haute marne manifestations rpl langres affiche 2019.
  • rencontres philisophiques langres.

Adres

FILOSOFISCHE SAMENKOMSTEN VAN LANGRES
SERVICE DE COORDINATION DES RPL
Maison du Pays de Langres
Square Olivier-Lahalle
52200 LANGRES

Tel. :
+33 325 876 034
GSM:
+33 678 066 004
E-mail :
Website:
Lees verder

Downloaden

Eten? Slapen?
 

Campings
Parkeerplaats voor Motorhomes

Plaatsen van bezoeken
Vrije tijd en activiteiten