Boek online

MONTECLAIR EN HENRY PURCELL STEM SET

Reis naar het hart van muziek gecomponeerd door Henry Purcell voor Queen Mary, met solisten, koor en orkest.

Een organist in de Westminster Chapel en Royal Chapel op 23-jarige leeftijd, Henry Purcell (1659-1695) was de musicus van de koninklijke familie gedurende zijn hele leven. Ze werd beschouwd als een muziekliefhebber en was de hoofdontvanger van haar composities. In 1689 schreef hij de muziek van zijn kroning, vervolgens elk jaar tot 1695, een Ode voor zijn verjaardag. Muziek voor de begrafenis Queen Mary is gecomponeerd voor de grote begrafenis van de jonge en populaire soeverein. In hetzelfde jaar zal Purcell met hetzelfde werk worden begraven in de Westminster Abbey.

Dit concert zet op het programma de beroemde Engelse componist Henry Purcell (1659-1695) met de toepasselijke bijnaam "The British Orpheus". Het is de religieuze muziek van deze auteur die benadrukt zal worden en vooral die gewijd aan Queen Mary II (1662-1694) zijn perfecte tijdgenoot, verdween voortijdig net als hij. De muziek die Purcell schreef voor de begrafenis van de koningin vergezelde haar eigen begrafenis een paar maanden later.

Om deze beroemde muziek te interpreteren, evenals andere heilige werken, zal het Ensemble Vocal Montéclair worden vergezeld door het instrumentale ensemble La Réjouissance en geregisseerd door regisseur Stefano Intrieri. De solisten, afwisselend met het koor of alleen, zullen dit concert voltooien dat, geladen met krachtige harmonische effecten, de "Engelse stijl" zal oproepen die door de componist is gemaakt.

Met Johanne Cassar en Sylvie Bédouelle, sopranen, evenals het orkest (sacqueboutes, cornet, viola da gamba, theorbo, contrabas, klavecimbel en positief orgel).

Op het programma:

Music for the Funerals of Queen Mary
Elegy upon the death of Queen Mary
Duet "Sound the trumpet"
A divine service ( extraits)
By beauteous softness
Magnificat & Nunc Dimitis
The Blessed Virgin's expostulation
Cantate Domino

Openingsdata

Van 17/05/2019 tot 19/05/2019
  • concerts henri purcell ensemble vocal monteclair en haute marne.

Adres

MONTECLAIR EN HENRY PURCELL STEM SET
ENSEMBLE VOCAL MONTECLAIR
CONCERTS A CHAUMONT
ET LANGRES
52000 HAUTE-MARNE

Tel. :
+33 674 894 496
E-mail :
Website:
http://www.evmonteclair.fr

Boek Online